cXp Riders

 

Robin Overeem

Deze jonge ZZP'er is op zijn 29e begonnen met MTB-en zonder daarvoor ooit echt sportief gefietst te hebben. Na 2 jaar toertochten te hebben gereden besloot hij om een licentie aan te vragen. De uitdaging voor hem; kijken of hij op elite niveau MTB marathons kan rijden. Aspecten die hem hierbij heel erg aanspreken zijn de duur, koersindeling, navigatie, techniek en tactiek. Maar ook materiaalkennis, kennis over voeding en doorzettingsvermogen.

Naast het sportieve deel hebben MTB-marathons voor hem ook veel mooie natuurlijke elementen in zich. De prachtige natuur, lange routes met veel diversiteit, hoogtemeters en afdalingen en een grote verscheidenheid aan weersomstandigheden. De overnachtingen brengt Robin ook dicht bij de natuur door, lekker kamperend in zijn tent. Kortom één groot avontuur!

Robin wordt door cycleXperience ondersteund op het gebied van materiaal, voeding en de kleding uit onze eigen cXp Cycling Wear Goldline.

 

Ils Van Der Moeren,

Deze sportieve Belgische vrouw is in 2012 bij toeval begonnen met het rijden van cyclosportiven. In de jaren die volgden heeft zij vele bekende cyclo's gewonnen, zoals de Challenge Vercors, 3 Ballons, Vaujany, Nürnburg Ring en de Damiano Cunego.

Hetgeen dat haar zo enorm aantrek bij de cyclosportiven is in de eerste plaats de omgeving met bergen en prachtige natuur. Ten tweede de sport op zich, de uitdaging die het met zich meebrengt. En ten derde de vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer. Bij deze evenementen wordt er bijvoorbeeld afgesproken hoe de bevoorrading georganiseerd wordt.

Sinds een aantal jaren leg ze de basis van haar conditie vooral in de winterperiode. In die periode doet ze wekelijks aan krachttrainingen op de Tackx en als het weer het toelaat gaat ze in het weekend met de MTB het bos in voor een langere tocht. In het voorjaar wordt de basisconditie verder aangescherpt met een aantal trainingen op de racefiets in de Ardennen en vooral ook duurtrainingen richting Nederland. Ze woont op 5 minuten van de Nederlandse grens. Ze kan zich daar helemaal uitleven op de mooie fietspaden, wegen, lange dijken langs het water en vooral met wind. Dat is qua training voor haar toch een beetje hetzelfde als bergop fietsen. Vooral in de omgeving Willemstad, Dordrecht, Uden en Heusden fietst zij graag.