CXP Riders

 

Robin Overeem

Deze ambitieuze zzp'er is op zijn 29e begonnen met mountainbiken zonder daarvoor ooit echt sportief gefietst te hebben. Als fanatieke trimmer is hij al snel uitgekeken op het rijden van toertochten en vraagt bij de KNWU een wedstrijdlicentie aan. Omdat het langere duurwerk hem het beste ligt besluit hij zich te focussen op de marathon-discipline, waarin hij ieder jaar zijn grenzen wil verleggen en zo hoopt door te kunnen groeien tot elite-renner. 

Naast zijn sportieve ambities spreekt de marathon hem erg aan vanwege het hoge “avontuur-gehalte”. Door de lange afstanden van gemiddeld 100 kilometer, waarvoor je al snel een uurtje of vier op de fiets zit, kan er van alles gebeuren. Om een marathon succesvol uit te rijden komt het dus niet alleen aan op een goede conditie. Je moet weten hoe je de koers indeelt - zowel tactisch als conditioneel - en hoeveel koolhydraten je ieder uur naar binnen moet werken. Maar ook hoe je razend snel een lekke band of gebroken ketting repareert. Want materiaalposten met technische ondersteuning zijn schaars. En wanneer er een routeaanduiding ontbreekt kunnen enige navigatie skills ook erg waardevol zijn!

De meeste marathons gaan dwars door prachtige natuurgebieden, zoals de Belgische Ardennen of het Duitse Sauerland. Combineer dit met een weekendje kamperen en Robin is een tevreden mens.

Robin wordt door cycleXperience ondersteund op het gebied van materiaal, voeding en kleding uit onze eigen CXP Custom Cyclingwear Goldline collectie.

Ga naar Robin zijn blog >>>Mieke "FitGrandMa" Sweekhorst

Deze sportieve moeder en oma is Vitaliteitscoach en Bootcampinstructrice van beroep. Door een weekend proefrijden op een Specialized Roubaix heeft haar ros plaats gemaakt voor een stalen ros. Hierdoor is zij sinds juni 2016 in haar vrije tijd te vinden op de racefiets.

Waarbij haar eerste rit destijds begon met een ritje van 17 km, en nog enigszins met een angstig gevoel op de fiets te zitten, raakte ze al snel verliefd op het ontdekken van de mooiste plekjes die Nederland heeft waar je met de auto niet komt. De lengte van de tochten werdt al snel langer, waarbij ze nog geen maand later haar eerste 100 km fietste. Solo wel te verstaan!

Dat deze sportieve dame ook nog steed open staat voor nieuwe uitdagingen, om zo haar grenzen te blijven verleggen, blijkt uit het feit dat ze sinds eind 2017 ook graag een rit mag maken op de Mountainbike. Daar waar ze eerst huilend bovenaan een kleine heuvel stond, trotseert ze nu het liefst de singletracks. Dit alles om te genieten en zich zelf uit te blijven dagen.

Om optimaal van het fietsen en de omgeving te genieten fietst zij het liefst alleen of in een klein groepje. Het fietsen is voor haar een manier van ontspanning maar ook om fit en vitaal te blijven. Daarnaast geeft het haar een machtig gevoel wanneer ze weer de nodige kilometers heeft getrotseerd.

Ga naar Mieke haar blog >>>Marc Jansen

Deze Demand Manager zit overdag tussen de gesneden vleeswaren. In zijn vrije tijd pakt hij het liefst zijn fiets. Dit kan de Specialized Epic Hardtail Comp Carbon mountainbike zijn of de Giant TCR racefiets. Fietsen is niet zomaar een hobby voor Marc, het is zijn passie.

“Als ik niet kan fietsen wordt ik chagrijnig en het is ook een uitlaatklep. Je kan er erg veel energie in kwijt en krijgt er ook weer enorm veel energie van terug. Soms gewoon een social ride, maar ook wel in wedstrijdvorm.”

Hij is als 7 jarig jongetje met zijn ouders mee toertochten gaan fietsen. Dit was zijn eerste kennismaking met de fiets. Hier is ook de besmetting met het wielervirus ontstaan. Ze woonden destijds in Zuid-Holland en waren elk weekend en alle vakanties in Handel op de camping. Toen is hij ook lid geworden van de W.V. Uden.

Het meest trots is Marc op zijn overwinning bij de nieuwelingen in Eijsden (het criterium van de Hel van het Mergelland). En de mooiste rit tot nu toe was het bedwingen van de Passo Nota in Italië. Naast hoogtepunten zijn er in het fietsen ook altijd dieptepunten. Voor Marc was dit het moment dat hij besloot te stoppen met wielrennen. Dit was tijdens de ronde van Gerwen bij de Amateurs. Veel te weinig getraind en op dat moment geen drive om dat weer om te draaien.

Voor de toekomst wil hij nog vaak en veel op de fiets zitten. Daarbij staat een meerdaagse MTB rit in de Alpen bovenaan zijn verlanglijstje. Tot die tijd zal Marc ons via dit blog ons op de hoogte houden van zijn wieleravonturen.

Ga naar Marc zijn blog >>>