Body Geometry Fit

 

Body Geometry Fit stelt de rijder in staat om op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen en comfort het onderste uit de kan te halen. Het BG-Fit (Body Geometry Fit Integration Technology) is een meetsysteem opgezet door Specialized. Tijdens jouw persoonlijke BG-Fit sessie brengen wij jouw individuele behoeften in kaart en stellen we middels een 5 stappenplan jouw fiets en uitrusting op jouw lichaam af. Wordt één met je fiets!

 

Waarom een BG-Fit meting?

Uren trainen of sportief recreëren vraagt om een ideale krachtenbalans. Een verkeerde fietspositie kan langdurige pijnklachten en zelfs blessures tot gevolg hebben. Of dat in de vorm is van een 'dood' gevoel in uw voeten, tintelende vingers, pijn in de schouderbladen, knie of onderrug; de meeste klachten kunnen herleid worden van een verkeerde houding op uw fiets. Allerhande klachten of slijtage van gewrichten kunnen met een BG-Fit voorkomen, dan wel opgelost worden.

 

Fietsen is een eenvoudige, symmetrische beweging die plaats vindt op een symmetrische fiets. Echter is het menselijk lichaam in veel gevallen niet gelijk. Dit kan zowel in de lengte van lichaamsdelen, als in de beweeglijkheid hiervan. Prestatie, maar ook zeker comfort zijn heel belangrijk. Tijdens een BG-Fit meting wordt hier naar gekeken en uiteindelijk bepaald wat voor u het beste is.Een juiste meting kan blessures voorkomen en prestatiebevorderend werken. Het uiteindelijke doel is het optimaliseren van de fietshouding om op een verantwoorde manier zo comfortabel en indien gewenst zo sportief mogelijk te kunnen fietsen.

 

Handen

Ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande experts als Dr. Roger Minkow en Dr. Kyle Bickel, verminderen onze Body Geometry handschoenen tintelende en vermoeide handen. Dit geeft niet alleen meer comfort, maar zorgt ook voor meer controle over de fiets.

foto 4 foto 5

 

Voeten

Body Geometry schoenen en inlegzolen, ontwikkeld met Dr. Andy Pruitt, zijn een onmisbare schakel tussen rijder en fiets om kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

foto 9 foto 10

 

Zadels

Body Geometry zadels zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest, bieden buitengewoon veel comfort en ondersteuning, verbeteren de doorbloeding en verlichten de druk op zachte weefsels.

foto 11 foto 12

Hieronder vindt u een video met daarin een korte impressie over een BG Fit.