• Merida Big Nine XT-Edition uitgeroepen tot testwinaar

Merida Big Nine XT-Edition uitgeroepen tot testwinaar

De Merida Big Nine XT-Edition is in de Nationale Fietstest van De Telegraaf uitgeroepen tot winnaar in de categorie Mountainbikes van € 999,- tot € 1.299,-.

Deze uitgebreide test is uitgevoerd in samenwerking met de NTFU. Het testpanel bestond uit een groep fietsers van allerlei pluimage: gewone sportieve recreanten, wedstrijdrijders en NTFU leden. De testers reden een parcours met klimmetjes, hellingen en diverse ondergronden. De mountainbikes zijn beoordeeld op afwerking, rijgedrag, comfort, schakel- en remprestaties.

29” mountainbikes zijn dankzij verbeterde grip, extra comfort en meer snelheid tegenwoordig de standaard voor de sportieve bikers. Deze Big Nine is uitgerust met een Manitou Machete voorvork met remote lock-out, een Shimano XT 2x11 groep en Shimano M500 hydraulische schijfremmen. Met schijfremmen kan je onder alle omstandigheden gecontroleerd en krachtig remmen. Deze hoogwaardige afmontage maakt de Merida Big Nine XT-Edition een top mountainbike voor de fanatieke mountainbiker.

Merida Big Nine XT-Edition zwart/zilver
Hoogwaardig aluminium frame
Aluminium is op grond van zijn eigenschappen, zoals het geringe gewicht, nog steeds zeer sterk vertegenwoordigd als materiaal voor framebouw. Door het mechanische drukproces zijn bij TFS moderne driedimensionale vormen mogelijk. Daarnaast worden door toepassing van het uitwendig geconificeerde balhoofdbuis met een zwaar overgedimensioneerd 1,5 inch onderste balhoofdlager,  alsmede een gewichtsbesparend 1 1/8e bovenlager maximale stijfheid en een strak stuurgedrag gegarandeerd.

De aluminium frames moeten niet alleen geweldig functioneren, ze moeten ook optisch overtuigen. Daarom zijn gladde lasnaden toegepast, een kostbaar proces voor een fraai uiterlijk zonder verlies aan sterkte. En om het fraaie uiterlijk extra te onderstrepen worden de van rem- en schakelkabels door het frame geleid. ‘Schoonheid’ in twee opzichten: de optiek van de fiets is rustiger en de kabels zijn beschermd tegen vuil en nattigheid.