• Fietsclinic tijdens opening nieuw Transferium in Den Bosch

Fietsclinic tijdens opening nieuw Transferium in Den Bosch

Het Transferium aan de Deutersestraat in Den Bosch is afgelopen zondag (22 april) officieel geopend door wethouder Jan Hoskam, gedeputeerde Anne-Marie Spierings en Ballast Nedam directeur Sander Dekker. Het is het meest 'groene' transferium van het land, maar ziet er vooralsnog gewoon vooral uit als een groot blok van beton en staal.

Vanwege de overlast voor de buurt gedurende de bouw van het transferium werdt besloten om tijdens de opening iets leuks terug te doen. Daphny (van den Brand) en Nicolle (Leijten), beiden voormalig Nederlands kampioen veldrijden, werden gevraagd om voor de kinderen uit de buurt een fietsclinic te organiseren. Voor het benodigde materiaal, fietsen en helmen, werd gezorgd. Daarna was het aan de dames om de kinderen met de juiste aanwijzingen op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met een les in fietstechniek. Mede dankzij het mooie weer die dag was de clinic een groot succes.

Tijdens de opening werd er tevens de eerste Bossche Bergrit gehouden, met beklimmingen tot maar liefst 11 procent. Het was een vermoeiende sprint vanaf de ingang van het transferium tot op het dak van het gebouw voor tientallen wielrenners, amateurs en een enkele professional.

Voor meer informatie over het transferium en de opening, volg deze link naar het artikel op de site van het Brabants Dagblad.