• Albert Timmer te gast bij cycleXperience op vrijdagavond 12 januari

Albert Timmer te gast bij cycleXperience op vrijdagavond 12 januari

Op vrijdagavond 12 januari staat in Uden het eerste Wielercafé van cycleXperience op het programma. Was al eerder de komst van Johan van der Velde, Daphny van den Brand en Guus Bierings zeker, nu is ook de aanwezigheid van Albert Timmer een feit. 

Sinds 2007 is Albert Timmer prof geweest bij Team Sunweb en de voorlopers daarvan. Maar liefst elf keer reed hij een grote ronde, waarvan zeven keer de Tour de France. De voorbije jaren reed Timmer meerdere malen in dienst van kopman Tom Dumoulin en in de voorbije Tour de France hielp hij als ploegmaat Warren Barguil aan de bolletjes trui en Michael Matthews aan de groene trui. Albert Timmer werd in 2015 geopereerd aan hartritmestoornissen. Sindsdien worstelde hij om met vol vertrouwen telkens weer op de fiets te stappen. Mede hierdoor heeft Albert Timmer onlangs besloten te stoppen als professioneel wielrenner.

Boordevol wielerverhalen

Het Wielercafé van cycleXperience wordt een gezellige avond boordevol wielerverhalen, waarbij de prominente gasten centraal staan. Behalve Albert Timmer zijn dus ook Johan van der Velde, Daphny van den Brand en Guus Bierings present. 

Johan van der Velde boekte in de jaren zeventig en tachtig grote resultaten in zowel de Ronde van Italië als de Tour de France. Van der Velde was de meesterknecht van Joop Zoetemelk, toen hij als tweede Nederlander de Tour won. Udenaar Guus Bierings won in 1978 samen met Bert Oosterbosch, Jan van Houwelingen en Bart van Est het wereldkampioenschap ploegentijdrit voor amateurs. Daphny van den Brand is ex-wereldkampioen veldrijden en in diezelfde discipline veelvoudig Nederlands kampioen.

Het Wielercafé begint op vrijdag 12 januari bij cycleXperience om 19.30 uur (Bitswijk 13 in Uden). De toegang is gratis.